horacredit.ro/ somproduct.ro
Stiri Naționale

ANRE anunță că facturile la gaze se dublează iarna aceasta

Ministrul Energiei dă vina pe Rusia pentru explozia prețului la gaze, care ar urma să crească cu 38% în luna noiembrie. Asta după ce ANRE a anunțat că din iarna aceasta facturile românilor la gaze se vor dubla și că, mai mult, acesta ar fi doar începutul. Între timp, românii au nevoie disperată ca legea consumatorului vulnerabil să fie aprobată pentru a face față iernii care urmează.

 

„Cererea foarte mare de gaze atât în Europa, cât și în Asia a creat această presiune pe preț. Atâta timp cât avem o dependență foarte mare a Europei față de gazele rusești așa se va întâmpla”, afirmă ministrul Energiei.

Ministrul Energiei a declarat că Federația Rusă dirijează creșterea prețului la gazele naturale pe piața europeană, fiind principalul distribuitor al Europei. Cum producția de gaze din țara noastră nu acoperă cererea, România este dependentă de importuri din ce în ce mai scumpe.

Reprezentantii ANRE au anunțat că de iarna aceasta facturile la gaze se vor dubla. Mai mult, aceștia spun nu doar că majorarea este justificată, dar și că acesta este doar începutul pentru că ar urma noi scumpiri pe viitor.

În acest context, cei mai mulți români nu vor face față cheltuielilor care ar urma să vină odată cu sezonul rece. Autoritățile pregătesc ajutoare pentru milioane de români care ar putea intra în vigoare foarte curând.

Lucrăm în continuare împreună cu Ministerul Muncii la ordonanța pentru compensarea facturilor. Vrem  fie independentă de legea consumatorului  vulnerabil, care este în Parlament și care probabil se va  aproba luna aceasta, dar nu stăm în acea lege a consumatorului vulnerabil pentru  oamenii cu venituri care se încadrează la consumatorul vulnerabil se vor încadra și în această ordonanță care merge până la venitul mediu al românului„, a arătat ministrul de resort.

27 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Realitatea PLUS

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button