Stiri Locale

Andreea Maria Pascu ”Totul e posibil, dacă crezi cu adevărat!”.

Publicitate electorala 

horacredit.ro/somproduct.ro

#consilierulmeu  Andreea Maria Pascu”Totul e posibil, dacă crezi cu adevărat!”.

O deviză care, pentru sighișoreanca Andreea Maria Pascu, 31 de ani, a fost și rămâne normă de viață. A crezut în steaua ei norocoasă atunci când, după liceu, a făcut studii de economie la Cluj și când n-a ezitat să se reîntoarc[ la Sighișoara, orașul ei de suflet și de referință pentru carieră și viață de familie. Orașul începuturilor și al împlinirilor sale de succes, pentru că Andreea știe să fie învingătoare în tot ceea ce își propune să facă.

Un start reușit

O scurtă perioadă și-a suplinit părinții – la firma de contabilitate a mamei, a administrat afacerile tatălui – până când ”a prins aripi” luând viața profesională pe cont propriu. S-a angajat la CESIRO unde e asistent manager, implicându-se în întreg procesul de producție, în planificare, urmărire, analiză, identficarea problemelor, găsirea de soluții. ”A fost – spune ea – o adevărată provocare implicarea mea într-un domeniu total nou care m-a fascinat, însă, de la început și se pare că a fost o alegere foarte bună. Am mers pe deviza «Totul e posibil dacă crezi cu adevărat. » Și iată că așa s-a și întâmplat.”

O familie fericită

După întoarcerea de la facultate, și-a consolidat încrederea în deviza personală, întemeindu-și o familie : ”Visam să am 2 copii, am crezut în visul acesta foarte mult și el s-a realizat.” Are 2 copii, de 3 și de 5 ani pe care i-a dat la o grădiniță cu predare în limba germană. De ce? ”Consider că e o mare oportunitate că avem în Sighișoara o școală cu predare în limba germană. Copiii pleacă de la început cu un bonus. Știu mulți tineri în Sighișoara care au făcut această școală și au reușit să-și găsească un loc de muncă, având avantajul limbii germane.”
Ca mamă, Andreea pune, în educație, accent pe calitățile pe care ea însăși le-a moștenit de la părinți: bunătate, integritate, respect, relație deschisă, caracter… ”Copiii mei – spune ea – vor fi exact așa cum vor ei să fie. Eu doar încerc să le aleg calea cea dreaptă. I-am învățat de mici că minciuna este doar pentru oamenii răi, dar noi nu suntem răi și nu putem să mințim. Vreau să pot să-i sprijin, să-i ascult, iar dacă văd că nu merg pe calea dreaptă, să fiu alături de ei, ca s-o găsim împreună. N-am să le dictez eu viitorul, ci am să-i las pe ei să și-l aleagă, știind că am făcut tot ce se poate ca ei să facă alegerea corectă.”

A ales politica

Andreea Maria Pascu spune că Sighișoara e un oraș cu mare potențial de dezvoltare și că vrea să se implice în politică întrucât acum e momentul când ar trebui mobilizată comunitatea pentru a schimba lucrurile în bine. ”Eu văd Sighișoara de azi asemenea unei case vechi, părăsite, dar cu o mare valoare. Casa aceasta se poate recondiționa, și atunci, valoarea ei s-ar putea înzeci. E nevoie de o curățenie generală, iar pentru asta, e nevoie de buni gospodari, dar și de vizionari care să construiască un viitor pentru oraș. Liberalii au marcat istoria României moderne, ei au jucat rolul principal în procesul de modernizare, iar Sighișoara are nevoie de modernizare. De aceea, am ales echipa liberalilor. Deviza partidului «Prin noi înșine!» mi se potrivește foarte mult. Pentru că și eu mi-am dorit să mă dezvolt prin propriile puteri în viața profesională și nu doar să culeg roadele muncii părinților mei.”

Un oraș în care să dorești să te muți

Andreea Maria Pascu e un om pozitiv și foarte sigur pe el; știe că pentru orice problemă există o soluție și, oricât de greu ar fi, nu se lasă până când nu găsește rezolvarea. ”Doresc, afirmă ea, să ofer copiilor un mediu fericit – atât la școală, cât și în timpul liber. Să avem clădiri frumoase, spitale moderne, un oraș curat… Îmi doresc, pentru Sighișoara, lucrurile pe care le găsești în orașele în care s-a muncit, în care au fost oameni gospodari. Sighișoara a fost întotdeauna un oras liniștit, dar acum nu mai oferă mare lucru. De aceea, vreau să avem un oraș în care să dorești să te muți, nu din care să pleci.” Ea crede că generația tânără activă trebuie atrasă din nou în oraș, oferindu-i-se șansa de a se dezvolta și de a nu mai pleca din Sighișoara oriunde în țară sau în lume.

Forța de muncă

Cel mai mult o întristează și o preocupă lipsa forței de muncă – temă importantă pentru Sighișoara. Fabrica CESIRO la care lucrează are nevoie permanent de forță de muncă. E nevoie de oameni calificați de toate gradele. Andreea e de părere că ar trebui, în acest sens, create niște cursuri de calificare, școli de meserii, corelate cu cerințele fabricilor și ale antreprenorilor din oraș. Interesul acestora ar putea mobiliza atragerea forței de muncă din satele învecinate, dar și din Sighișoara unde există oameni în căutare de locuri de muncă. Pe această linie, s-ar putea face contracte de colaborare între fabricile din oraș și Primărie, cursuri de calificare la locul de muncă împreună cu cei implicați în fabricile respective și, cu siguranță, în urma acestor cursuri vor rămâne oameni care să acopere necesarul de forță de muncă în oraș. Oamenii vor avea un serviciu, iar fabricile vor avea cu cine să-și dezvolte activitatea.

Renaștere economică

Andreea Maria Pascu e convinsă că renașterea economică a Sighișoarei este posibilă, pentru că a văzut, contribuind direct la aceasta, renașterea fabricii în care lucrează: ”Renașterea economică a orașului se aseamănă cu situația în care se află fabrica unde eu lucrez. E într-un punct de redresare care se datorează echipei de management din care fac parte. A fost un an foarte greu pentru mine, când am petrecut mult timp la locul de muncă, implicându-mă, căutând soluții, inovații tehnologice. Pot spune că sunt responsabilă cu creșterea producției concomitent cu scăderea (nedorită) a numărului de personal. Am văzut că alcătuirea unei echipe bine puse la punct, care vrea să găsească soluții cu implementarea unor reguli foarte clare de respectat de către toți reprezintă una dintre cheile succesului, abaterile trebuind imediat semnalate și remediate. În plus, am făcut ședințe zilnice, în care toți trebuiau să vină cu soluții, și, toate la un loc, au făcut ca, după un an de muncă, să vedem și realizările.”

Primăria – o fabrică de idei

Toate aceste idei încununate de rezultate fac plauzibilă comparația dintre fabrica unde lucrează asistent managerul Andreea Maria Pascu și Consiliul Local Sighișoara, unde se fabrică idei și decizii pentru bunăstarea cetățeanului, iar candidatul liberal spune cu hotârâre că: ”da, totul e posibil, dacă crezi cu adevărat”.

Pe scurt

Așadar, pe scurt, cine este Andreea Maria Pascu? Un cetățean al Sighișoarei, până acum mereu învingător în proiectele personale de viață și de carieră, un cetățean care se alătură unei echipe puternice capabilă să găsească soluții pentru orice problemă a locuitorilor orașului – tineri, bătrâni, defavorizați, cu deficiențe, antreprenori sau șomeri. ”Trebuie să-i convingem pe oamenii Sighișoarei că putem face mai mult pentru ei și pentru oraș, prin noi înșine și împreună cu noua echipă liberală care va câștiga alegerile locale din toamnă. ”

73 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

LUMINITA

Grupul Editorial ANONIM!

Lasă un răspuns

Back to top button