Stiri Naționale

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, neconstituționale!!!!

horacredit.ro/somproduct.ro

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare, titrează Digi24. Fostul președinte al CCR, Augusti Zegrean, declara că, în situația în care CCR va admite sesizările făcute de Avocatul Poporului, amenzile vor fi practic anulate.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

Prevederea care viza majorarea amenzilor a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului.

MAI a raportat sancțiuni cu valoarea de peste 600 de milioane de lei, de la debutul epidemiei.

“Avem 1.673 de dosare penale. De la debutul epidemiei au fost 308.859 de persoane sanctionate, iar valoarea amenzilor a fost in jur de 600 de milioane de lei. Cam 120 de milioane de euro”, a precizat ministrul de Interne care a spus și că urmează să fie decis modul în care vor fi utilizați banii.

 

O comparație făcută de ziarele cu profil economică arăta că, valoarea amenzilor date până pe 19 aprilie este aproape echivalentă cu impozitul pe profit pe care statul român l-a încasat în luna februarie, lună care nu a fost afectată de starea de urgență. Practic, până pe 19 aprilie, statul a raportat amenzi în valoare de 380 de milioane de lei, asta în timp ce, din impozitul pe profit, în luna februarie, statul a încasat 408 milioane de lei.

Ce a declarat fostul șef al CCR despre impactul deciziei CCR

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean spunea luna trecută, când Avocatul Poporului anunța atacarea la CCR inclusiv a prevederilor legate de amenzi, că acestea ar putea fi anulate dacă CCR ar da dreptate Avocatului Poporului.

 

“S-a exagerat, este specific românesc, s-a sărit calul. Sunt mult prea mari amenzile raportat la câștigul populației, nu cred că populația va putea să le plătească”, declara Augustin Zegrean pentru Digi24. “Pe o parte, statul le dă bani oamenilor ca să poată supraviețui, prin șomaj tehnic, pe de alta, le dă amenzi de nu se pot încadra în niciun fel să le plătească. Probabil că de data asta CCR va fi de acord cu Avocatul Poporului și atunci mă întreb cine va mai plăti aceste amenzi”.

 

Practic, Zegrean a explicat că, “dacă prevederile privind amenzile vor fi declarate de CCR neconstituționale, toate amenzile care se aplica vor fi anulate, pentru că vor fi date în baza unei legi declarate neconstituționale”.

 

165 - VIZUALIZĂRI

Sursa
DIGI 24

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

2 Comments

  1. URAAAAAAAAAAA!!!!Nu se mai pot da sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare.

Lasă un răspuns

Back to top button