Stiri Naționale

Aegon vinde activele din România

horacredit.ro/somproduct.ro

Compania olandeză de asigurări Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obține numerar pentru a face față mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a-și majora câștigurile pe piețele sale de bază, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În această tranzacție, Aegon colaborează cu banca americană de investiții JPMorgan și a avut discuții preliminare cu firme din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care este orientată în special pe Ungaria, dar este de asemenea activă în Polonia, România și Turcia, susțin sursele. Acestea estimează că tranzacția ar putea fi evaluată la aproximativ 650 milioane de euro (767,85 milioane de dolari) și ar putea fi vândută ca parte a unui proces de licitație, scrie Agerpres.

Companiile de asigurări NN Group (Olanda) și KBC (Belgia) studiază depunerea unor oferte pentru aceste active, în timp ce grupul german Allianz și-a exprimat de asemenea interesul, susțin sursele.

Reprezentanții Aegon, Allianz, NN Group și KBC nu au comentat informația.

În 2018, Aegon a perfectat vânzarea operațiunilor sale din Republica Cehă și Slovacia către NN Group. Atunci era anunțat că retragerea din cele două țări se înscrie în strategia grupului de a se concentra pe operațiunile din piețele-cheie. Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață.

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei furnizează servicii financiar

4 - VIZUALIZĂRI
Sursa
profit.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button