Stiri Locale

ADRIAN BURLACU PIERDE PROCESUL CU INDEPENDENTUL SIGHIȘOREAN

horacredit.ro/somproduct.ro

Adrian- Burlacu-sighisoaraUrmare a unor articole publicate de ziarul nostru Adrian Burlacu a intentat proces colegiului redacțional, solicitând daune totale de 630.000 de lei. Acesta, în calitate de persoană publică și consilier local aflat la al treilea mandat, consideră că Independentul Sighișorean a “demarat o campanie de presă calomnioasă, menită să-l denigreze și să-l expună oprobriului public”, care i-a cauzat prejudicii morale.

   Încă de la început am considerat că acțiunea consilierului este o încercare de intimidare și de cenzurare a dreptului la liberă exprimare, cu toate că informațiile publicate au avut la bază documente oficiale incontestabile.

   Cele 4 articole publicate între 2012 și 2014, invocate de consilierul local în cererea de chemare în judecată a redactorilor sunt:

1. Hotel cu impozit cât pentru o casă de locuit – Hotel Korona

2. Maltratarea Sighișoarei în formă pură. Trecut. Prezent. Viitor?

3. Baronul local Burlacu, la Târgul de Turism

4. Cine e vinovat de distrugerea patrimoniului local? (IV)

   Demersul său vine în contextul în care nu a solicitat niciodată drept la replică și nu a binevoit să răspundă la telefon atunci când a fost contactat pentru a i se cere un punct de vedere.

   După aproape un an de zile de judecată, acordarea mai multor termene și citarea mai multor martori instanța a respins plângerea consilierului local, obligându-l totodată la plata a 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. 

   Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile.     

   Vă reamintim că Adrian Burlacu a mai pierdut în primă instanță procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate, care l-a declarat incompatibil/în conflict de interese . Același Adrian Burlacu, un cunoscut al instanțelor de judecată, a mai fost în centrul altui scandal privind o deplasare în orașul Tabor din Cehia, Curtea de Conturi a României descoperind mai multe nereguli la modul de decontare a cheltuielilor.

 

 

sursa: independentulsighisorean.ro

254 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button