Stiri Locale

Acuzatii de proxenetism in Dumbraveni. Au avut loc descinderi si in Sighisoara.

horacredit.ro/somproduct.ro

retea DE prostitutieAcuzatii de proxenetism in Dumbraveni. Au avut loc descinderi si in Sighisoara.

Potrivit unui comunicat DIICOT, la data de 09.05.2016 procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza județului Sibiu și o percheziție într-un penitenciar, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic minori și proxenetism în formă continuată.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anilor 2012-2013, pe raza orașului Dumbrăveni din județul Sibiu, s-a constituit un grup infracțional organizat la care ulterior au aderat și alte persoane având ca scop obținerea de beneficii materiale ca urmare a săvârșirii de infracțiuni pe linia proxenetismului.

În concret, membrii grupului au recrutat persoane de sex feminin vulnerabile, cu o situație materială precară, în special din localitățile rurale de pe raza județelor Sibiu și Mureș, pe care le-au constrâns atât fizic cât și psihic la practicarea prostituției în mai multe localități de pe teritoriul Germaniei, Austriei sau Elveției.

De asemenea, s-a reținut că unul dintre suspecți a racolat o minoră în vârstă de 14 ani pe care a transportat-o la domiciliul său în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției.

Până în prezent au fost identificate un număr de 18 persoane vătămate care au fost racolate, transportate și exploatate prin practicarea prostituției în cluburi de noapte de pe teritoriul Austriei și Germaniei cât și în mai multe localități de pe teritoriul României.

Suma de bani obținută de către suspecți din activitatea infracțională este de peste 120.000 de euro.

La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul pentru Informații și Protecție Internă.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu și I.J.J. Hunedoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

132 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button