Stiri Naționale

A murit Benedek István, cel care era de 22 de ani șeful Clinicii de Hematologie și Transplant din Târgu Mureș

horacredit.ro/somproduct.ro

În această dimineață, în jurul orei 3.30, a murit prof. univ. dr. Benedek István (71 de ani), medic primar hematolog, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș

Benedek István, născut la 20 octombrie 1948, a condus Clinica de Hematologie și Transplant Medular din Târgu Mureș încă din anul 1998, instituție de sănătate în care a lucrat începând din anul 1979. Din 1998, Benedek este doctor în medicină, în specialitatea hematologie clincă.

Benedek a fost cel care a pus bazele Centrului de Transplant de măduvă din Târgu Mureș (în 1999) – insituție medicală care este membru în Comisia Europeană de Transplant Medular (EBMT), din 2002 -, aici fiind realizate mai multe premiere naționale medicale: primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară (septembrie 2001); primele transplante din ţară la bolnavi cu leucemie acută (2003); prima selecţie imunomagnetică de celule stem (în decembrie 2004); primul transplant alogen de celule stem la adult în leucemie granulocitară cronică (decembrie 2005); primul transplant de celule stem la adult în scleorză multiplă şi în boala autoimună (2007).

Bendek este cel care a înființat Policlinica Carit San. Tatăl său a fost medic şi încă din copilărie l-a educat cu mentalitatea că oamenii bolnavi trebuie să fie ajutaţi – la rândul său, a procedat la fel cu copiii săi, trei dintre aceștia lucrând în domeniul sănătății.

26 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button