Judetul Mures

82% dintre pacienții internați la Spitalul COVID din Tg. Mureș sunt vindecați și externați

horacredit.ro/somproduct.ro

Este vorba de peste 1.600 de pacienți din aproape 2.000 care au fost tratați în secțiile Spitalului Clinic Județean Mureș. 21 dintre ei provin din alte județe.

La această dată mai sunt internați aproape 200 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care unul este minor iar alți trei copii sunt suspecți de infecție. Din păcate, rata de mortalitate depășește 8%, precizează managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan:

Până azi, la Spitalul Clinic Județean Mureș au fost internați 1.971 de pacienți confirmați COVID pozitiv și 2.480 de suspecți. La ora actuală avem internați pe secții 192 de pacienți și încă 19 suspecți. Până acum, 1.614 pacienți sunt vindecați și externați la domiciliu dintre care 7 au fost reinternați. Aceștia au recontactat boala și au fost internați iar 3 dintre ei sunt acum externați. 171 de decese am avut.

Din cauza creșterii cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 din județul Mureș, în secțiile spitalului mai sunt internați doar pacienții cu forme medii spre grav și grave de boală. Este motivul pentru care a crescut și numărul de locuri de la ATI, mai spune directorul Spitalului, dr. Ovidiu Gîrbovan:

14 sunt în terapie intensivă dintre care 9 sunt intubați și restul de 5 sunt pe diferite forme de ajustare a respirației. Am suplimentat cu încă două paturile de terapie intensivă pentru COVID tocmai datorită faptului că în ultima vreme pacienților cu forme medii spre agravare și grave este în creștere.

Tot din cauza creșterii cazurilor grave, vor fi suplimentate paturile de terapie intensivă și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș și la Spitalul Municipal din Sighișoara iar la Unitatea de Suport COVID de la UMFST se dublează la 40 capacitatea de tratament pentru pacienții aduși din alte județe.

În județul Mureș sunt la această dată 10 localități în scenariul roșu, inclusiv municipiul Târgu Mureș, cu o incidență a cazurilor de peste 3 la mia de locuitori.

29 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button