Cu siguranță, cu toții avem acasă covoare pe care le-am ales cu mare grijă atunci când am conceput design-ul încăperilor din căminul nostru. Este un fapt bine cunoscut că aceste piese decorative pot schimba complet atmosfera casei noastre și, din acest motiv, este firesc să alegem covoare care să se încadreze cât mai bine în design-ul general al căminului nostru.
Mulți dintre noi tindem să uităm pe termen lung însă că, după alegerea acelor covoare ideale pentru casa noastră, trebuie să avem grijă și de întreținerea lor, ca să ne asigurăm că vom putea să ne bucurăm de ele pentru o lungă durată de timp. Din fericire, există un set simplu de reguli pentru întreținerea covoarelor.
- Orice tip de covoare ai avea acasă, reține că trebuie să le aspiri cel puțin o dată pe săptămână și să le cureți la intervale regulate de timp. Nu este o sarcină foarte ușoară, însă este esențială în menținerea longegivă a acestora. Dacă ai covoare lucrate manuale, te vei bucura să descoperi că acestea se întrețin cel mai ușor, fiind îndeajuns să le cureți cu o cărpă umedă, o dată pe săptămână.
- Reguli speciale pentru covoare realizate din materiale sintetice: spălarea acestora trebuie realizată cu ajutorul unor detergenți speciali, la temperaturi de maximum 45 de grade, iar apoi trebuie clădite cu apă. Pentru a vă asigura că aplicați regulile corecte, citiți instrucțiunile de pe etichete;
- Pentru covoare din lână, procesul de curățare și întreținere este diferit. Cum? Curățarea, în cazul acestui tip de covoare, se realizează cu spumă uscată, pentru o mai rapidă uscare ulterioară.
- Și voi sunteți obișnuiți să bateți covoare în spatele blocului? Poate e timpul să schimbați acest obicei. De ce? Deoarece această metodă nu este cea mai eficientă pentru a îndepărta praful și impuritățile din covoare.
- Nu folosiți combinații de tipul apă cu sare sau utilizarea clorului pentru a curăța covoare: puteți să obțineți efectul advers și să contribuiți la deteriorarea acestora.
- Dacă vă confruntați cu anumite covoare pătate, utilizați detergenți volatili sau soluții de amoniac. În cazul petelor provocate prin contactul cu anumite vopsele de păr, trebuie să aplicați pe covoare granule dizolvate în apă. Dacă petele de pe covoare sunt cauzate de anumite lichide, soluția este să aplicați, mai întâi, pudră.