Stiri Locale

130.000 de lei pentru familiile afectate de alunecările de teren din Apold

horacredit.ro/somproduct.ro

alunecările de teren din Apold (Copy)Cinci familii din Apold, ale căror case au fost afectate de alunecările de teren produse la sfârşitul lunii iunie în localitate, urmează să primească ajutoare financiare în valoare totală de 130.000 de lei de la Guvern, în urma demersurilor făcute de reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş şi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş.

Potrivit unei Hotărâri a Guvernului României, publicate în Monitorul Oficial nr. 843 din 12 noiembrie 2015, două familii – ale căror case s-au prăbuşit – vor primi câte 35.000 de lei, în timp ce alte trei, care locuiesc în case cu risc de prăbuşire, vor beneficia de ajutoare de câte 20.000 de lei.

Conducerea AJPIS Mureş a înaintat, în 24.08.2015, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, o propunere, semnată şi de prefect, pentru ajutorarea celor afectaţi de alunecările de teren din Apold, constând în ajutoare de urgenţă în valoare totală de 130.000 de lei – pentru două familii ale căror case s-au prăbuşit, precum şi pentru alte trei care locuiesc în case cu risc de prăbuşire.

Pentru a treia familie a cărei casă s-a prăbuşit, s-a constatat, în urma anchetei sociale, că nu poate beneficia de ajutor de urgenţă, întrucât nu îndeplineşte condiţiile legale.

O echipă condusă de prefectul Lucian Goga a fost prezentă, în prealabil, la Apold, pentru a discuta strategia de ajutorare a persoanelor ale căror case au fost afectate de alunecările de teren produse la sfârşitul lunii iunie în localitate.

În urma discuţiilor cu primarul din Apold, Ioan Toth, s-a stabilit că administraţia locală asigură teren pentru construcţia de noi locuinţe pentru cetăţenii din casele afectate de alunecările de teren, precum şi lemn pentru elemente de construcţie (grinzi, căpriori).

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie 2015 şase gospodării au fost afectate de alunecările de teren produse în comuna Apold. Trei dintre case s-au prăbuşit şi trei sunt in pericol iminent de prăbuşire

 

Sursa Punctul

50 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button