Judetul Mures

10 milioane de euro la Spitalul Județean Mureș pentru gestionarea crizei COVID-19

horacredit.ro/somproduct.ro

Este un proiect depus de conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș în urmă cu mai puțin de două luni privind “Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19” și care a obținut o finanțare de peste 48 de milioane de lei din fonduri europene.

Va fi achiziționată aparatură performantă atât pentru Laboratorul de imagistică medicală, cât și pentru Laboratorul de biologie moleculară.

Sistemul de testare pentru noul coronavirus, care acum funcționează printr-o procedură manuală, va fi înlocuit de un sistem de extracție automată ADN și ARN. Proiectul prevede și achiziția de echipamente de protecție pentru personal.

De asemenea, Spitalul va avea două noi ambulanțe, a precizat pentru Radio Târgu Mureș managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan:

În marea lor majoritate este vorba de echipamente destul de performante și aici mă refer la Computer Tomograf, aparate de radiologie fixe și mobile, ecografe ultraperformante, două ambulanțe… Deci, sunt lucruri foarte costisitoare pe care niciodată nu am reușit să le putem achiziționa odată pe toate pentru a satisface necesitățile vechi ale acestui spital.

Perioada de implementare a proiectului este de 8 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare.

3 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button